Over ons

Over ons

Veertig jaar ervaring en succes hebben OLIEBE® tot belangrijkste Europese fabrikant van plantaardige haarkleuren voor de professionele kappersmarkt gemaakt.

Sinds 2008 hebben we ons assortiment uitgebreid met een huid- en haarverzorgingslijn, die continu verder ontwikkeld wordt. Hier zetten we uitsluitend hoogwaardige basisstoffen in. Voor zover ze ter beschikking staan, komen ze uit kba-bestanden.
De eisen die we aan onze OLIEBE®-Producten stellen:

  • zinvolle functionaliteit
  • duurzaamheid
  • professionele geschiktheid voor de kapper

Stichter en eigenaar Alexander Pietschmann kent als meesterkapper het verloop in een kapperssalon en de behoeften van zijn klanten en van de klanten van zijn klanten uitstekend.

Mocht u het wensen, dan begeleiden we u graag bij de overgang van chemische kleuring naar plantaardige haarkleuren, die voor u zonder problemen en met grote duurzaamheid zal verlopen.

Zelfs in de conventionele dienstverlening zal u verrast zijn hoe u chemisch gekleurde of ook geblondeerde haren met onze OLIEBE®-plantaardige haarkleuren zowel optisch als structureel kunt versterken, de chemische kleuren langer houdbaar maken en positief beïnvloeden.

We werken en ontwikkelen voor zelfstandige kappers en ook voor hun klanten. We willen ertoe bijdragen, dat onze klanten de mogelijkheid hebben om als kapper een natuurlijke dienstverlening te geven.
Het begrip natuurlijke dienstverlening hebben we als kapper al sinds jaren in ons huis vorm gegeven.

Wat betekent dit?

De natuurlijke kappersbehandeling orienteert zich op de natuurlijke behoeften van de mens.
Wat die natuurlijke behoeften inhouden of hoe ze door aparte personen als zodanig waargenomen worden, kan voor niemand voorgeschreven worden. We willen onze klanten helpen, hun weg te ontdekken en hen eventueel helpen hun weg beginnen te gaan.
Ons devies is: “Waarnemen en begeleiden.”

Zowel u als kapper, als ook mij, Alexander Pietschmann en mijn team, die een natuurlijke kappersbehandeling mogelijk maken en/of realiseren, liggen de natuurlijke behoeften, de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de klanten na aan het hart. Daarom oriënteren we ons allen op die behoeften.
Zeer belangrijk is de klanten belangstellend, meevoelend , met vakkennis en competent waar te nemen en te begeleiden.De aandacht is op de mens als geheel gericht.
De kapper als natuurlijke dienstverlener en wij willen onze klanten ondersteunen om de individuele tevredenheid, evenwichtigheid, vreugde met zichzelf, zijn medemens en de natuur te kunnen vinden. En dit zonder ertoe bij te dragen dat kinderen en kleinkinderen aan hun levensfundament onttrokken worden.
Natuurlijk horen daar haren en huid van de kappersklanten daarbij.

Het gaat om meer dan alleen maar om haren.

Geschiedenes


Wij zijn niet de eersten die over natuurlijke kleuring nadenken.

Het gebruik van planten voor kleurverandering van de haren is vast verworteld in de menselijke cultuur. Eeuwenoude optekeningen berichten over succesvolle kleuringen met bijvoorbeeld delen van de henna-plant bij de Egyptenaren. Hier werd poeder van gemalen bladeren en stengels van de henna-struik geëxtraheerd.

Met de uitvinding en de verspreiding van chemische kleuring geraakte het natuurlijk product wat in de vergetelheid.

De focus op een duurzame, milieubewuste en vooral gezonde haarkleuring heeft in de voorbije decennia tot een succesvolle herbeleving van de natuurgedachte gevoerd. Uit planten zoals casia, salie, hibiscus of blauwhout worden vandaag basisstoffen gewonnen, die in verschillende combinaties en gewichtsverhoudingen een natuurlijk kleurbeeld verschaffen.

Duurzaamheid


Het is enerzijds belangrijk, een verantwoord product te ontwerpen waarvan de kwaliteit uitzonderlijk is, anderzijds willen we het ook zo duurzaam maken, dat het vandaag en morgen het milieu, de mensen die ermee werken en de consumenten niet belast.

Onze OLIEBE®-plantaardige haarkleuring is biologisch afbreekbaar.

Onze OLIEBE®-verzorgingslijn-producten worden in ecologische PET-flessen geleverd, die veruit milieuvriendelijker zijn dan de gebruikelijke verpakkingen.

Het transport van onze OLIEBE®-producten is CO2-neutraal.

We maken voor u een zuiver en aangenaam werk mogelijk dat uw handen en ademwegen spaart. Het haar krijgt met onze
OLIEBE®-plantaardige haarkleuren niet enkel een natuurlijk kleurbeeld, het wordt ook sterker, vaster en de hoofdhuid wordt langdurig behoedzaam behandeld.

Onze OLIEBE®-plantaardige haarkleuren beschadigen de structuur van haar en hoofdhuid niet, ze helpen die te beschermen. Herhaaldelijk gebruik versterkt dit effect nog.

Kwaliteit


Alle vereiste veiligheidsbeoordelingen zijn bij ons standaard.

Onze OLIEBE®-producten zijn voor het dagelijks gebruik van de kapper ontworpen en munten uit door hoogwaardige bestanddelen en korte inwerktijden.