Plantenkleuren

Plantenkleuren

Plantaardige haarkleuring en chemische haarkleuring

De OLIEBE®-plantaardige kleuren van Alexander Pietschmann hebben zich in bijna vier eeuwen doeltreffend waar gemaakt. U zal geen problemen hebben bij de overgang naar ons kleurengamma. Onze kleuren zijn betrouwbaar voor het salon en in de kapperswereld gewaardeerd.

Al naargelang de kleurtoon worden de planten in verschillende mengelingen en hoeveelheden gebruikt.

In tegenstelling tot de chemische haarkleurmethodes die de buitenste laag van het haar openen om er met de pigmenten te kunnen indringen, stapelen de plantaardige kleuren zich slechts in de cuticala op. Door het looizuurgehalte van de plantaardige kleur krijgt het haar glans en wordt steviger. Het toepassingsgebied ligt tussen zeer lichtblond en zwart.

Het resultaat van een kleurverandering met plantaardige kleuren is altijd afhankelijk van de individuele natuurtoon van de klant en van de inwerkingstijd.

De natuurlijke transparantie van OLIEBE-plantaardige kleuring van

Alexander Pietschmann is een wezenlijk kwaliteitskenmerk.

De OLIEBE®-plantaardige haarkleuren bieden een genuanceerde keuze. Door de kennis en de creativiteit van de kapper krijgt iedere klant haar individuele kleurtoon.

De pigmenten van de plantaardige haarkleur leggen zich overwegend als een laag op het haar en dringen slechts beperkt op poreuse plaatsen in. Het haar krijgt meer glans. De haarstuctuur wordt vaster door het looizuur aandeel. Het toepassingsgebied ligt tussen zeer lichtblond en zwart. De natuurlijke kleurverschillen die elk natuurzuiver haar heeft , blijven behouden. Het resultaat hangt ook van de natuurtoon af. Bijgevolg behoudt elke klant zijn individuele haarkleur. De chemische kleuring biedt de kapper een groot pallet van verschillende kleurschakeringen. In de salonpraktijk wordt in de regel enkel met een kleine keuze geverfd. Extreme kleurveranderingen zijn mogelijk, worden echter zelden uitgevoerd.

Een natuurkleur chemisch donkerder kleuren tot helemaal zwart is relatief eenvoudig. Kleurschakeringen die een tot twee tonen helderder zijn dan de natuurtoon kunnen ook goed bereikt worden. Maar als nog meer heldere tonen gewenst zijn, moeten speciale kleuren of zelfs blondering gebruikt worden.

100% vergrijsd haar kan op bevredigende wijze afgedekt worden.

Vanzelfsprekend – en dat mogen we niet uit het oog verliezen – vraagt een juist gebruik van chemische kleuren veel ervaring en kennis. Zonder grondige kennis en ervaring kunnen we met chemische kleuren verrassingen meemaken.

De chemie brengt ook nadelen met zich mee – op verschillende gebieden – waar vooraf over moet worden nagedacht.

 

Basiskleuren


Assortiment van basishaarkleuren.
meer informatie

Mengkleuren


Mengkleuren zijn kleuren die bij de basiskleuren gemengd worden om ze te versterken of om ze af te zwakken.
meer informatie

Voorpigmentering


Voor duidelijke kleurveranderingen.
meer informatie

Terre du Bonheur plantenkleuring


De N-serie voor het veeleisend haar.
meer informatie

Grondstoffen


Overzicht van onze grondstoffen.
meer informatie

Voordelen


Wie met plantaardige haarkleuren kleurt, zal enthousiast zijn over de haarglans, de volheid, de soepelheid en over het natuurlijk uitzicht.
meer informatie